Onthardingszout tabletvorm

Onthardings zout en regeneratie zout voor waterontharders. Water ontharders worden gebruikt om water vrij te maken van calcium en magnesium. Dit wordt gedaan door het harde water over een harskolom te laten lopen. Deze hars wisselt de calcium- en magnesiumionen in het water om voor natriumionen.


Na een bepaald aantal liter water onthard te hebben, is de hars verzadigd met de calcium- en magnesiumionen. Deze hars kan geregenereerd worden door te spoelen met een zoutoplossing. Tijdens de regeneratie worden de calcium- en magnesiumionen in de hars weer gewisseld met natriumionen Hierdoor dient elke waterontharder met regeneratiezout gevuld te zijn.

Afvalwatertechniek kan U verschillende onthardingszouten aanbieden, en levert voornamelijk onthardingszout in tablet vorm in 25 kg zakken (of per pallet regeneratiezout). Het voordeel van vacuüm geperste tabletten is dat deze tot het eind toe hun vorm en hardheid behouden zodat het water er altijd vrij tussendoor kan stromen en er geen zoutkoek onder in het vat ontstaat.