Infiltratie/bodemlozing.

De RainChamber van Afvalwatertechniek is het systeem voor eenvoudige opslag (en infiltratie) van overtollig regen- en afvalwater bij hoge grondwaterstand. De normale zakput is door de tijd heen nog altijd de grote winnaar als het gaat om capaciteit en onderhoudsvriendelijkheid bij diepere grondwaterlagen (dieper als 1 meter).  Sinds 1989 levert Afvalwatertechniek een veelvoud aan infiltratiemogelijkheden, waarbij het gebruik van kistjes en koffers altijd sterk werd afgeraden. De RainChamber kan ingezet worden op plaatsen waar het rioolsysteem onderge-dimensioneerd is of waar de afvalwater-zuiveringsinstallatie de pieken in afvalwater-hoeveelheid niet aankan. Door de vorm kan het type B zeer ondiep en zonder extra verstevigingen onder parkeerplaatsen en wegen aangebracht worden. Het materiaal is bestand tegen bijna alle vloeistoffen en kan dus bij een breed spectrum afvalwater-types worden ingezet.

Klik hier en ga direct naar de documentatie


Met de hoge opslagcapaciteit is de RainChamber een goed en prijstechnisch interessant alternatief voor betonnen en andere prefab opslag- en infiltratie-systemen. De stevigheid van de gewelven zorgen daarnaast voor een eenvoudige en goedkope inbouw. Met de twee types kunnen alle afvalwateropslag- en regenwater-opslag-problemen opgelost worden.

Als laatste nieuwe innovatie heeft Afvalwatertechniek het regenfilter type RAINFILTER geintroduceerd. Dit filter verwijdert zware metalen als zink, lood, ijzer, koper en andere metalen uit het regenwater. Dit voorkomt bodem vervuiling op plaatsen waar geinfiltreerd wordt.

RainChamber en Rainfilter zijn de nieuwe aanvulling van het brede pakket afvalwater- behandelings-installaties van Afvalwatertechniek.

Klik hier en ga direct naar de documentatie

Bel ons voor meer informatie of vul ons contactformulier in.