"Afvalwater-opvang, -transport, -behandeling en -recycling voor de industrie het MKB en de agrarische sector"

Welkom bij Afvalwatertechniek NB Milieu BV!

Read this page in English / Português / Español.

Via "oplossingen" in de navigatiebalk komt U direct bij al onze producten. 

HISTORIE

Afvalwatertechniek NB Milieu werd opgericht in 1989 onder de naam Natuurbeton Milieu. De bedrijfsnaam werd in 2010 aangepast in Afvalwatertechniek NB Milieu, waarin NB terug verwijst naar onze oude naam Natuurbeton Milieu. 

Het bedrijf speelt in op de hedendaagse eisen voor opvang, lozing, recycling en behandeling van afvalwater. Omdat beton in de eerste jaren een belangrijke grondstof voor de producten was (olie- en vetafscheiders), paste de oude naam Natuurbeton als gegoten. Later werden ook andere grondstoffen ingezet zoals RVS en HDPE, waardoor een naamswijziging noodzakelijk werd. 

De klanten van het eerste uur waren in 1989-1992 voornamelijk agrarische bedrijven met afvalwaterproblemen rond tankplaats, wasplaats en spoelplaats (insecticiden, melkspoelwater). De eerste producten waren voornamelijk olie-en vetafscheiders, septictanks en maiswateropslagtanks. Later (1993>>) kwamen daar klanten bij die behoefte hadden aan dezelfde technieken zoals de horeca, oliemaatschappijen, defensie en kleinschalige industrie (zoals schrootterreinen en waterrecycling car- en truckwash). 

Inmiddels zijn onze industriële afvalwaterbehandelingsystemen (food- en petfood), IBA-systemen (klein- en grootgebruik) en pomptechniek belangrijke peilers, en heeft kunststof als grondstof veel terrein gewonnen ten opzichte van beton. Afvalwatertechniek levert complete pompsystemen en gemalen, voor kleinschalig gebruik alsook grote debieten!!

Met specialismen in de agrarische sector, tankstations en horeca, de recyclingbranche, de auto-aanverwante industrie, de car- en truckwash, alsook de levensmiddelenindustrie is Afvalwatertechniek na 29 jaar, en na meer als 5000 gerealiseerde projecten, actief binnen elke gemeente van Nederland maar ook in vele locaties binnen Europa en ver daar buiten. Zie hiervoor onze beknopte referentielijst en daarbij horende locatieaanduidingen op de kaart van Nederland en Europa.   

Klik hier en ga direct naar de documentatie


De oplossing voor overtollig water

De markt-conforme producten van Afvalwatertechniek vormen de oplossing voor effectieve opvang en afwatering van overtollig water en afvalwater, alsook voor de adequate afscheiding van afvalstoffen in afvalwater, geheel conform hedendaagse wetten en eisen. Door vooruitstrevende gecertificeerde technieken komen de producten van Afvalwatertechniek in aanmerking voor Breeam en subsidie-trajecten.

Afvalwatertechniek levert bijvoorbeeld slimme waterbuffers en onderhoudsvriendelijke infiltratievoorzieningen die ook over 10 jaar nog functioneren en niet dichtslibben. Ook het bypass-systeem van Afvalwatertechniek (CE, Komo, ook volgens Breeam) is hierop toegelegd.

Het leveringsprogramma omvat o.a.  olieafscheiders, vetafscheiders, bypass (Breeam), waterrecyclingzandfiltratie, bandfiltratie, slibontwatering, en procesbekkens voor carwash, buswasinstallaties en truckwash, trein-, tram- en metrowasinstallaties, recyclingputten,  slibvangputten en bufferputten voor de recyclingbranche, bandfilters en zeefbochten, waterbekkens, controleputten, chemische afvalwaterbehandeling, biologische afvalwaterbehandeling, IBA-systemen, uitgebreid pompputten-programma, een uitgebreid afvoergoten-programma enz..

Met het gecertificeerde afscheider-pakket van Afvalwatertechniek is afscheiden en verantwoord lozen een hele zorg minder. In de producten zijn alle ervaringen verwerkt tot een gebruikersvriendelijk eindproduct met alle certificaten volgens hedendaagse wetgeving. 

Afvalwatertechniek ontzorgt, adviseert, en levert complete projecten af, turn key.